Logo Fitness zonder Grenzen

Pieter Schuitmaker

Personal trainer voor mensen met en zonder beperking

Ook voor mensen met een beperking zijn er geen grenzen

Welkom! Ik stel mij even voor.

Ik ben Pieter, personal trainer voor mensen die middels unieke workout schema’s snel resultaat willen zien. Ik ben 26 jaar, woonachtig in Epe en geef training onder de naam Fitness zonder Grenzen.

Mijn jeugd

Ik ben geboren als tweeling, 7 weken te vroeg. Toen ik samen met mijn zus ter wereld kwam zagen ze al snel dat het met mij niet goed ging. De vooruitzichten waren slecht en de artsen vertelden mijn ouders dat ik lichamelijk zo beperkt zou blijven dat ik mijn leven in een rolstoel zou doorbrengen. Ik heb ook daadwerkelijk een heel deel van mijn leven in een rolstoel doorgebracht en met een rollator gelopen tot ik ouder werd en de rolstoel als ‘vervelend’ zag. Ik ben een vechter, benader iedere dag positief dus vanaf dat moment ben ik gaan lopen met krukken. In het begin lastig maar ik werd sterker en na een periode van vallen en opstaan 😉 ging het vanzelf.

School, werk en studie
Ik heb altijd op speciaal onderwijs gezeten en toen ik 16 was en niet meer naar school hoefde ben ik gaan werken bij een organisatie voor mensen met een beperking. Een mooie leerzame periode in mijn leven. Maar ik voelde en wist dat ik veel meer kon. Studeren, dat was mijn doel. En dat lukte, het veranderde mijn leven ingrijpend. Ik leerde mezelf beter kennen en dat resulteerde in meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht. Met trots heb ik de diploma’s Cliënt begeleider gehandicaptenzorg en IG verpleegkundige behaald.

Sportief leven
Sport heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Van zwemmen tot voetbal van hockey tot fitness. Sport was voor mij en mijn lichaam erg belangrijk. Voor iedereen natuurlijk maar voor mensen met een beperking doorslaggevend. Het maakt het verschil tussen bijvoorbeeld blijven zitten of de kracht hebben om op te staan. Kleine nuances voor onwetenden maar voor mensen met een beperking een wereld van verschil.

Fitness is mijn passie
Toen ik ouder werd leerde ik fitness kennen en ik was meteen verkocht. Ik gebruik de apparaten in de sportschool die goed voor mij zijn en die ik kan bedienen. Na jaren training staan de krukken die mij vroeger hebben geholpen met lopen stof te vergaren in de kast. Ik loop zelfstandig en de kracht in armen en benen zijn enorm toegenomen. En dat heeft mij doen besluiten om het diploma ‘Personal Trainer’ te gaan halen. Want ik wil anderen helpen om grenzen te verleggen. Het is niet zoals het is! Mensen met een beperking kunnen veel meer dan ze door hun omgeving en artsen worden ingefluisterd.

Personal trainer met een doel
Ik heb mijzelf de laatste jaren gepusht om mijn doelen te behalen die ik voor ogen had. En dat is gelukt door niet bij de pakken neer te zitten, niet op te geven. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik de opleiding tot personal trainer zou gaan volgen. Ondertussen heb ik mijn diploma behaald en begeleid ik meerdere mensen met en zonder beperking naar een fit en gezond leven. Dat is niet alles. Ik ervaar bij mijn cliënten meer zelfvertrouwen, zelfliefde en een krachtige positieve uitstraling. Het geeft mij veel voldoening dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen. Een steentje? Ja, niet meer dan dat. Want de mensen die ik begeleid verdienen alle lof. Bikkels zijn het!

Er zijn geen grenzen dus doe mee met Fitness Zonder Grenzen!