Logo Fitness zonder Grenzen

Sporten met een groep

Voor mensen met een handicap en ouderen

Sporten en bewegen in groepsverband

Naast individuele begeleiding verzorg ik ook sportieve activiteiten voor groepen. Door te bewegen wordt je fitter en het geeft een positief en voldaan gevoel. De oefeningen voor groepen zijn gericht op meer kracht, conditie, betere balans, coördinatie en natuurlijk plezier.

Voor wie
De groepslessen zijn geschikt voor mensen met een fysieke of verstandelijke handicap in zorginstellingen en mensen die in groepsverband gewoon lekker willen bewegen. Als een groep zich aanmeldt wordt er tijdens een gesprek met woonvoorziening, verpleeghuis of zorginstelling een beweegplan opgesteld. 

Professioneel en veilig
Sporten in groepsverband vraagt een professionele en flexibele begeleiding. De ene persoon kan meer dan de andere en daar moet op worden geanticipeerd door een fitnesstrainer. Bij mij zijn mensen met een handicap in goede handen. Door mijn opleiding en ervaring garandeer ik een veilige sportomgeving. Tijdens een les heb ik voor iedereen aandacht en help ik geduldig met oefeningen en laat ik zien hoe deze veilig uit voeren. Daarnaast heb ik zelf een lichamelijk handicap dus kan ik mij goed verplaatsen in de mensen waaraan ik lesgeef.

Opleiding en ervaring
Zoals eerder aangegeven heb ik veel opleidingen en cursussen gevolgd. De volgende heb ik succesvol afgerond:

 • Personal Trainer
 • Cliënt begeleider gehandicaptenzorg
 • Verzorgende ig

 

Daarnaast heb ik cursussen gevolgd in sport en autisme. In mijn arbeidsleven veel ervaring opgedaan met mensen met autisme , geestelijke handicap, lichamelijke handicap, NAH en jongeren met handicap, problemen of psychische problemen.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor het begeleiden van een groep is van een aantal factoren afhankelijk. Het aantal personen, hoeveelheid groepslessen hebben invloed op de prijs. Neem gerust contact met mij op voor een prijs op maat.

Wat kun je verwachten

Ik stel samen met de cliënt doelen op en begeleid ze twee keer per week om deze doelen te halen. Dit zijn niet alleen fysieke doelen, maar ook overstijgende doelen zoals het creëren van meer zelfvertrouwen en de cliënt uiteindelijk zelfstandig te laten sporten.

Wat kunt u óf de cliënt verwachten?

 • Aandacht voor bewegingen die goed zijn voor het ADL.
 • Een veilige en betrouwbare plek.
 • Goed overleg met plaatselijke fysiotherapeut indien nodig.
 • Leren om zelfstandig te sporten.
 • Veilig leren omgaan met materiaal.
 • Leren hoe men afspraken kan maken en nakomen.
 • Het opbouwen van meer zelfvertrouwen.
 • Coaching tijdens het sporten.
 • Individuele begeleiding.
 • Een vaste sport routine gedurende de pilot waar men ook meer bespreekt dan enkel de training.

 

Heb je nog vragen of wil je een intake gesprek plannen. Neem gerust contact met mij op.